Hruškový koláč s tvarohovým krémem

Už někdy od Vánoc jsem měla v lednici pár hrušek. Nějak nešly na odbyt a už bylo na čase s nimi něco udělat. Spojila jsem tedy recept na mé oblíbené těsto s mým oblíbeným krémem a hruškami.  A co budeme potřebovat?

DSC_9030_Fotor_Fotor

na těsto:

  • 215g hl. mouky
  • 70g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 malá vejce
  • 155g másla

na krém:

  • 300ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • 500g tvarohu
  • 70g cukru moučka

na dozdobení:

  • 3-4 hrušky
  • 1 skořicový cukr
  • mandle

DSC_9037_Fotor

DSC_9040_Fotor

Z ingrediencí na těsto zpracujeme ručně hladké těsto, které napěchujeme do dortové formy tak, aby vznikl asi 3 cm vysoký okraj (já použila formu o průměru 26cm).  Z pudinkového prášku, vanilkového cukru a mléka uvaříme hustý puding, který necháme za stáleho míchání částečně zchladnout. Postupně přidáváme tvaroh a nakonec vmícháme moučkový cukr. Náplň nalijeme na těsto. Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme na povrch koláče, posypeme skořicovým cukrema  mandlemi a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Po cca 40 minutách by měl být koláč hotový.

DSC_9042_Fotor

DSC_9048_Fotor

DSC_9050_Fotor

 

Děláte podobný koláč? A jaký je váš oblíbený krém?

8 thoughts on “Hruškový koláč s tvarohovým krémem

  1. Hmmm, Moni, ten vypadá parádně! Úplně mi připomíná Francii a ty jejich koláče. Já osobně žádný oblíbený krém nemám, ale ten tvůj musí být skvělý! Do nepečeného dortu nebo na lívance míchám jogurt s tvarohem a zakysanou smetanou, to také není špatné, ale rozhodně to není na pečení. Už se těším na další recept! :-)
    bára.kára blog

    1. Děkuju za pochvalu, jen teď s tím focením je to bída. Když začnu péct třeba kolem jedné nebo druhé, je ještě celkem fajn světlo, ale když mám pak fotit výsledek, po světle už většinou ani památky.

  2. Mmm, vypadá moc lákavě Moni :)) Taky mám mezi recepty jeden vyhlídnutý recept na hruškový koláč s vanilkovým krémem, jen hrušek zatím doma nebyl přebytek, takže jsem ještě neměla příležitost ho vyzkoušet.. :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *