kapr na másle

Kapr na másle s amerikama

Spousta lidí ryby nejí, ale pro mě je to asi největší pochoutka, ještě jsem snad neochutnala rybu, která by mi vyloženě nechutnala. Všechno záleží jen na úpravě – makrelu mám nejradši v alobalu na grilu, pstruha zase na másle, lososa se špenátem a tradičního vánočního kapra…na toho se těším celý rok. Na Vánoce prostě chutná úplně jinak, než když si ho dám kdykoli během roku. V trojobalu ho prostě během roku nejím, to si ho raději udělám třeba na másle s bylinkama. A nejoblíbenější přílohou jsou u mě jednoznačně brambory snad na všechny způsoby, jako kaše, hranolky, šťouchané brambory nebo americké brambory, ale samozřejmě bramborové knedlíky, šišky, šterc…no je toho hodně. Pokud máte ryby rádi, zkuste tenhle jednoduchý recept, který můžete použít prakticky na kteroukoli rybu asi kromě lososa.

  • kapří půlpodkovičky
  • koření na ryby
  • bylinky podle chuti
  • hladká mouka
  • sůl
  • máslo
  • brambory
  • koření na americké brambory
  • olej

Maso nasolím, obalím v bylinkách a mouce a nechám odležet. Smažím dozlatova a křupava na rozpáleném másle. Brambory pořádně omyju a neloupu, nakrájím na čtvrtky, rozhodím na plech na pečící papír, posypu kořením na ameriky a pocákám olejem…dám do trouby na horkovzduch a peču do měkka. Rychlé a vlastně i levné…a hlavně ta chuť másla.

kapr na másle

 

Jak jste na tom s rybím masem vy? A jaká je vaše oblíbená příloha?

! signatura

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *