DSC_9997_Fotor

Velikonoce | výzdoba, DIY vajíčka a mazanec

Krásnou bílou sobotu vám přeju,

Velikonoce jsou tady, utíká to…dnešní článek bude trochu nadupanější, a proto se do něj pustím bez dalšího povídání. Nejdřív si dáme trochu inspirace z pinterestu, dál Vám ukážu mou velikonoční výzdobu, takže nebude chybět ani nějaké to DIY, a na konci najdete recept na mazanec, který jsem vám slíbila minule :)

a

b

c

d

e

f

g

h

i

 

Já jsem se letos inspirovala s lakovanými vajíčky, které jsem pověsila na větvičky na chodbě, přidala jsem k nim křepelčí vajíčka. Těch si příští rok plánuju pořídit víc, jsou krásná. Mimo lakovaných vajíček jsem ještě zkusila použít právě permanentní fix, a to na bílá vajíčka. Je to jednoduché, fix rychle zasychá a co se fantazie týká, můžete se vyřádit :)

 

DSC_9990_Fotor

DSC_9992_Fotor

DSC_9989_Fotor

DSC_9988_Fotor

DSC_9987_Fotor

 

DSC_9995_Fotor_Fotor

DSC_9996_Fotor

DSC_9997_Fotor

DSC_9998_Fotor

DSC_9999_Fotor

 

Pokud jste ještě nestihli upéct mazanec, nebo nevíte, jaký recept zkusit, určitě zkuste tento, je vynikající.

  • 800g hladké mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 3 lžíce cukru
  • zarovnaná lžička soli
  • 1 kostka kvasnic
  • 1/2 l vlažného mléka
  • 2 vejce, 2 žloutky
  • 1 sklenka oleje

Pokud máte rádi nadýchanější těsto, postačí vám sklenka oleje, jestli ale dáváte přednost hutnějšímu těstu, můžete oleje přidat víc. Těsto zadělejte, přidejte podle chuti ořechy, rozinky, kandované ovoce, čokoládu a nechejte ho hodinu kynout. Vytvarujte 4 bochánky, vršek do kříže nařízněte a na plechu vyloženém pečícím papírem je nechte ještě 20 minut kynout. Před pečením potřít rozšlehanými bílky a péct na 160 stupňů v předem vyhřáté troubě do zlatova (cca 40 minut).

2015-03-20_1426841179

2015-03-27_1427435360

 

! signatura

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *